17-april-2016   Tegenslag deze week!

Afgelopen week hadden we nogal wat tegenslag op ons hok. Er is een doffer terug gekomen op de 2e vlucht met een vleugelblessure, deze vloog als jong op de natour 3x 1e prijs op het Samenspel. Een duivin is terug gekomen op de 2e vlucht in de late namiddag, met een gat onder de vleugel. Deze hebben we moeten laten hechten bij de dierenarts maandag. En een jarige doffer is maandag gepakt met trainen aan huis door de roofvogel.

Gisteren was onze 3e vlucht. Het was niet zo een mooi weer in Obbicht, toen we op de duiven aan het letten waren. Er viel zelfs plaatselijk een beetje regen. Er stond een sterke zuid westen wind, en dan liggen we niet goed voor vroege duiven te pakken. Sterker nog de duiven kwamen allemaal van de verkeerde kant, ze waren allemaal door geweest en moesten tegen de wind terug op. Bij ons zijn ze dan ook slecht gekomen, en we maken maar een paar prijsjes. Met snelheden boven de 100 km/uur en korte afstanden kunnen deze duiven zich niet meer corrigeren. We waren het goed gewend, dus dit was echt een tegenslag. Ik weet ook dat het niet iedere week kermis kan zijn, maar 50% moeten we toch kunnen spelen. Maar goed we zullen er alles aan doen, om ze deze week goed te verzorgen en te laten trainen. Hopelijk krijgen we eens een eerlijke vlucht waar de duiven ook wat werk moeten verrichten!

Afgelopen week hebben we ook nog onze jonge duiven laten enten tegen paramyxo virus. Ze zijn een dikke 7 weken oud en beginnen al te ruien. Ze worden verduisterd tot 24 juni, bijlichten doen we nooit.

De kweek duiven zitten nu op verse eieren voor een 3e en laatste ronde te laten kweken. Deze worden op de natour gespeeld en worden niet verduisterd. We doen dit ieder jaar zo en kunnen er toch redelijke prijzen mee vliegen. Volgend jaar zullen we enkel nog maar 2 ronden kweken, en niet meer deelnemen aan de 2e tour jonge duiven. We hadden het nu al niet meer willen doen, maar omdat we nog paar bijgehaalde duivinnen hebben zitten komen we er niet onderuit.