26-juni-2016   2x de 3e prijs dit weekend!

Wat is er de laaste week allemaal gebeurd. Begin van de week hebben we de jonge duiven 3x opgeleerd. We zijn 2x in Urmond geweest en 1x in Meers. Ze zijn heel goed en vlug naar huis gekomen, en er zijn der geen verspeeld op deze leervluchtjes. De jonge duiven trainen nu iedere dag in de ochtend een vol uur. Komend weekend staat er de 1e vlucht aan voor de jonge duiven 1e tour vanuit Marche (93 km). Enkel in ons Samenspel niet, deze moeten mee met Noord Limburg naar Huy (60 km). En mag hier geen prijsvlucht zijn, teminste hebben ze uit gemaakt! Hier zijn wij weer de dupe van. Een vlucht minder op prijs en eerlijk gezegd, speel ik geen africhtings vluchten, en dan gaan ze ook niet meer naar Huy. De jonge duiven van de 3e ronde zitten nu 3 weken af, en ruien al flink ook in de slagpennen. Ze beginnen kleine rondjes om het hok te vliegen.

Afgelopen zaterdag 4 duiven mee gezet naar Montlucon, 2e eendaagse fondvlucht. We waren zeker tevreden met het resultaat (zie onze uitslagen op onze site), we spelen 75% prijs en beginnen op het Samenspel met de 3e en de 37e op de Afdeling. Onze 2e en 3e duif waren kletsnat met kapotte neusdoppen!! Onze laatse kwam om 19.28 uur.

Vandaag 5 duiven mee naar Rethel, laatste vitesse vlucht. Ook hier tevreden met het resultaat, we spelen 60% prijs en beginnen op het Samenspel met de 3e prijs. Deze doffer was een 4-tal dagen achter gebleven een maand terug op Sens. Daarna niet meer gespeeld, omdat hij nu goed trainde gaf ik hem nog een kans! En ja hoor het was onze eerste duif na een maand rust!! Dan sta je toch te kijken met de mand vol tanden....en zeker niet verwacht.

Omdat er te weinig liefhebbers en te weinig duiven zijn, is er a.s donderdag inmanden naar Gien op een ander inzetlokaal in ons Samenspel. Eens kijken hoe ze deze week nog trainen of we nog een paar jaarse duiven kunnen vinden om te spelen. Het is een zwaar seizoen met heel veel slecht weer. Wij hebben op ons hok 3 duiven verspeeld, 2 super jaarlingen en onze topper de witveer uit 2012. En met een paar duiven iedere week spelen is zeer moeilijk en zwaar om op alle vluchten deel te nemen. Maar we proberen de laatste 4 vluchten stand te houden met onze duiven. Ze hebben inmiddels wel al 2 slagpennen gegooid! Volgend jaar anders aanpakken. Dit komt doordat ze een nieuwe lantaarn hebben gezet 6 meter van het hok op dezelfde hoogte. Er komt te veel licht binnen tijdens de hele nacht door de ramen.