04-juli-2016   Hoe en wat...dit weekend!

Op 2 juli hadden we de 1e africhtingsvlucht van onze Afdeling. We korfden 32 duiven in op Marche 93 km. Deze kwamen zaterdag los om 9:00 uur met een zuidwesten wind. Het was half tot zwaarbewolkt, met hier en daar een regenbui. Ze kwamen slecht naar huis en er zijn der 8 achter gebleven, onze eerste 2 duiven waren heel goed op tijd en kwamen goed af. Het waren 2 broers van Spartacus en Lynn. Van Gien waren de duiven ook slecht naar huis gekomen in de middag. Ze waren klets nat met kapotte neusdoppen en veels te laat. Niet te geloven en verschrikkelijk om te zien voor deze goed presterende jaarlingen dit jaar. Vanuit hier ook besloten dat we deze nu niet meer in korven dit seizoen. Enkel nog de dagfondvluchten naar Nationaal Chateauroux en La Souteraine.

Op 3 juli ben ik gaan kijken naar de 1e prijsvlucht in Oost-Brabant bij Arend Homan in Hemond. Ook deze werden gelost in Hannut met mooi weer, en ook deze duiven kwamen zeer slecht naar huis! Niet alleen bij Arend maar ook bij andere liefhebbers daar!! De jonge duiven hebben moeite om de weg naar huis te vinden, verschrikkelijk! Er vallen weer verliezen bij vele melkers op hun hok, en men is einde raad. Vele liefhebbers zien het niet meer zitten en stoppen met de "mooie" duivensport mede hier door. Ook vandaag bij Arend zijn allerbeste kweekduiven meegenomen, omdat deze helaas ook na 53 jaar stopt met de duivensport dit seizoen! Later meer over deze top duiven van Arend, die nu naar Grevenbicht zijn gekomen!

Ook willen we Jos Hermans uit Papenhoven feliciteren met zijn 1e prijs op het Samenspel MLS op Bergerac (792 km) en 8e Provinciaal van de afdeling Limburg van 2.743 duiven in concours. Ik heb hem mooi zien komen deze vale doffer uit 2014. Ook hier kwamen de duiven niet zoals het zou moeten, en stond de concours 135 minuten open. Hij speelde 4 prijzen van de 14. De favoriet van Jos sinds 2012 is "de Witstaart" deze kwam gewond terug vanuit Valence, maar nu was hij er weer bij. Hij was blij dat ie er weer bij was, want het is zijn allerbeste duif van de laatste jaren. De moeder van "de Witstaart" komt van de combinatie Houben-de Vries.