25-juli-2016   2x 1e prijs

Gisteren weer een prachtige prestatie behaald! Van onze laatse eendaagsefond vlucht en 2e jonge duivenvlucht, beiden de 1e prijs gespeeld. We hadden 5 eendaagse fondvluchten en daar is er 1 van afgelast, dus van de 4 vluchten wat blijven spelen we 2x 1e prijs met dezelfde doffer. Het is de zoon van Mister Lambert die nu 3x 1e prijs heeft behaald. Waarvan een 2e - 7e- 26e prijs van de Afdeling Limburg.

Vorige week waren de jonge duiven niet gezond genoeg om mee te geven naar Charleville. Deze gingen dan nu meteen 100 km verder en naar Rethel. Ze hadden de hele week goed getraind in de ochtend, enkel hebben we vanaf het begin een jonge doffer die na tien minuten trainen op de schoorsteen gaat zitten. Hij wacht daar dat de andere terug zijn, om met hun naar binnen te gaan. Normaal gesproken had ik deze al lang gedood hiervoor. Maar omdat hij uit mijn kweekkoppel komt en deze maar 3 eierenbevrucht heeft wou ik hem niet dood doen. Bovendien is het een pracht van doffer en een volle broer van vele toppers op ons hok. Op een of andere manier heeft deze doffer zich toch gemotiveerd en verraste ons gisteren en speelde de 1e prijs op het Samenspel MLS. We speelden 50% prijs en er waren er nog 3 onderweg van de 21. De vader van deze doffer komt rechtstreeks van Arend Homan uit Helmond.

Ook willen we Arend Homan feliciteren met de 1e prijs op Limoges (700km) gisteren. Wij hebben goede duiven van hem zoals jullie kunnen terug vinden op onze site. En hij heeft er ook van ons waar we beide goed mee zijn. Zoals de moeder van deze 1e prijsvlieger op Limoges gisteren is weer zo een mooi samenkweek produkt van ons beiden. Zoals het er nu uitziet zullen hoogst waarschijnlijk in de toekomst hier uit deze lijnen nog meer goede duiven uit gekweekt worden. Omdat dit zich al meerdere keren bewezen heeft in het verleden.