05-augustus-2016   Evaluatie afgelopen week

Door gezondheids redenen ben ik wat laat deze week met een verslag. We kijken even terug naar het vorige weekend. Door welke omstandigheden ook werden zondag onze jonge duiven niet gelost in Reims (234 km)! Het is toch een raar beeld als je op teletekst kijkt dat heel Nederland alles gelost heeft om 12:00 uur en die van ons niet. Nee, deze moeten weer eens 2 nachten de mand in. Ik blijf het een vervelende situatie vinden, en ik weet niet meer wat ik ervan moet denken!!

De jonge duiven werden dan maandag morgen gelost om 08:30 uur. Met deze wind (wzw) wisten we van te voren dat de duiven aan de Duitse kant zaten, en we hier geen vroege duiven konden pakken. De eerste duif die er aan kwam was voor J. van Mulken en draaide 11:10:39 (1458,403 m/min) deze kwam al van de verkeerde kant. Om 11:11:42 (1448,613 m/min) kwam de eerste duif van ons, het was onze 1e getekende en viel vanuit de lucht keihard op de klep en naar binnen! Ondanks de hoge snelheid was het een slecht verloop en stond de concours 23 minuten open. Al onze duiven die naar huis kwamen rende naar binnen, en wel van de dorst! Volgens mijn gedachte en van meerdere liefhebbers, zijn onze duiven niet goed verzorgd en hebben ze praktisch niks te drinken gekregen in de manden daar! Hoe verklaar je anders dat als 12 duiven thuis zijn de drinpan leeg is! En ze hebben nu al 3x 2 dagen mand gehad dus drinken zullen ze dan toch wel kunnen, teminste als ze het krijgen! Voor mij en de andere liefhebbers een groot vraagteken...! Ook blijven er nog iedere week jonge duiven achter, wij hebben er in ieder geval weer 2 verspeeld.

Door het slechte weer afgelopen week was het te slecht weer om de jonge duiven voor de 2e tour op te leren. Er zijn nog 2 weken te gaan voordat ze starten. Onze late jongen (afgezet in juni) hebben al flink wat pennen gegooid. We hebben er al bij met 4 pennen gegooid! Deze jonge zijn niet verduisterd en ook niet bijgelicht! Bijlichten hebben we nog nooit gedaan. De 2e tour spelen we gewoon om onze duiven goed af te richten en verder niets. Het is immers goed geweest, en mogen terug kijken op een heel goed seizoen, met 6x 1e prijswinnaars. We zulen nog een paar vluchten inmanden en dan zit de eerste tour jonge duiven er ook op. Voor komende zondag staat Sezanne (296 km) op het programma, we zullen hier een 14 duiven voor inmanden. Het zijn voornamelijk duivinnen, waarvan 4 doffers. De jonge duiven zitten nog steeds bij elkaar, en zijn dus nog niet gescheiden! Het is namelijk gemakkelijk zo en weiniger werk. Er zitten geen duiven op nest, wel gepaarde duiven. Onze jonge duiven trainen enkel smorgens 75 minuten verplicht met de vlag.

Afgelopen week willen wij Mart Driessen uit Stein feliciteren met een ongelooflijke knappe prestatie op Tarbes. Hij had 1 duifje mee naar Tarbes en vliegt de 1e Prijs Nationaal Tarbes op Sector 1. Proficiat Mart! Verdere informatie vind u terug in zijn reportage die te vinden is in het spoor der kampioenen en op de site van de NPO deze week.