14-augustus-2016   Weer een zoon uit het stamkoppel die 1e prijs weet te pakken!

De jonge duiven zaten deze week de 1ste week gescheiden. Ze worden vanaf de afgelopen week dus op de "deur" gespeeld. Het is enkel wat meer werk, omdat we ze nu gescheiden moeten laten trainen. Het trainen gebeurd in de ochtend en dan vliegen ze ongeveer 75-80 minuten. Verder verandert er niets. We zullen de laatste vluchten nog met deze 10 duiven deelnemen aan de wedstrijden voor de 1e tour. Als de 2e tour start zullen deze zelfde duiven nogmaals gespeeld worden in een aparte concour. Dit doen we om ze zoveel mogelijk ervaring te laten op doen. Wij hebben tot heden maar aan 5 jonge vluchten deel genomen, dat is natuurlijk te weinig ervaring voor komend seizoen. Het was een rare vlucht vanuit Melun, de duiven zaten voor de derde week op rij weer helemaal aan de verkeerde kant! Ons dorpje Obbicht lag alweer het slechtste van de gehele Afdeling Limburg! Helaas kunnen we de wind niet uitzoeken! Maar we doen toch ons best om een kop duif te pakken, en dat lukt toch nog steeds in ons Samenspel! Hopelijk gaat de wind nog eens draaien in ons voordeel! 

In onze vereniging is het ook een trieste boel aan het worden. Liefhebbers hebben nog genoeg duiven op de kooi zitten, maar spelen ze niet. Er zijn 6 vluchten gespeeld met de jonge duiven en er zijn nog 4 liefhebbers die duiven inmanden!! Gelukkig heb ik nog wat kunnen regelen zodat a.s donderdag nog wat mensen duiven komen inmanden vanuit een andere vereniging. Dan hebben we wat meer liefhebbers en duiven in ons inzet lokaal. Zo kun je wel zien dat de liefhebbers hun eigen sport om zeep doen helpen! Ik hoop dat ze eens wakker worden en er nog wat van proberen te maken de komende tijd.

Vanmiddag heb ik nog een bezoek gebracht bij Arend en Sjoerdje Homan. Het is nog onbegrijpelijk dat ze echt met de duivensport zullen stoppen na 53 jaar. Arend is een superliefhebber met super duiven. Hij heeft altijd super uitslagen weten neer te zetten, zo ook zijn laatste 2 vluchten op de dagfond vanuit Limoges 1-6-8, Ruffec met 1-2-3-4-7 in de CC Helmond. Ik ben zeer blij en trots dat ik zijn allerbeste duiven heb mogen overnemen! Zo heb ik vanmiddag nog zijn allerbeste jaarling opgehaald de 15-4003552 Blauw Fenomeen, deze knaap wist dit jaar 3x de 1e prijs te spelen + nog meerdere kop prijzen. Zo een goede heeft hij al in jaren niet meer gehad zei hij zelf! Voor hun zijn het nog een paar jonge duiven vluchten te gaan, en dan zit het erop! En neemt hij afscheid van de duivensport! We zullen nog vaak van de Homan duiven terug gaan horen op ons hok, want we zijn met die paar duiven die we hebben zeer goed geslaagd! Onze eerste duif vandaag was de doffer 16-1784371 deze vliegt zijn 2e 1e prijs en komt uit ons stamkoppel. De stamdoffer is een rechtstreekse doffer van Arend Homan. Uit dit koppel komen al verschillende kinderen en kleinkinderen die al vele 1e prijzen weten te spelen! Zo zie je maar weer.....