21-augustus-2016   Een van de weinige gemelde duiven.

Afgelopen week hebben de duiven goed getraind. De late jonge duiven die we gaan spelen op de natour, hebben we deze week nog 3x gelapt op een 15 km vluchtje. Helaas is er een verloren gegaan. Maar vrijdag avond kreeg ik een email binnen. Ze zat bij mensen in de tuin en ze hadden deze gevangen. Ze hadden haar in een kattenbench gezet met water en brood. Omdat ze dat niet at hebben ze haar blokjes kaas klein gemaakt en dat at ze wel. Helaas heeft deze late jonge in de draad gehangen. Ze heeft de hele vleugel kapot en kan nooit meer vliegen, ze komt uit onze stamduivin! Toch zijn deze mensen bedankt voor het melden van onze duif, iedereen weet graag wat men zijn dieren gebeurd of heeft ze graag terug thuis.

Korte evaluatie voor de jonge duiven vlucht Sens. We hadden 10 duiven mee gegeven en vlogen 5/10 prijs. Het was een rare vlucht, en ik had deze duiven nog niet verwacht! Normaal gesproken bellen liefhebbers in de voorvlucht dat ze gedraaid hebben en nu niets! Toen ik het hok op liep zag ik een duif naar beneden gaan bij onze buurman! En toen zei ik tegen mijn combinant: er is een duif afgegaan bij Lou van Mulken, zal wel uitgekomen zijn of zo! Ik ging het hok op om 2 duiven in de ren te zetten, en meteen riep mijn combinant er zitten 2 duiven op de klep! Ik heb ze niet zien komen, ff kort erna kwamen er nog 3 aan maar deze kwamen van de verkeerde kant. Is ook begrijpelijk met de zw wind. Dus was niet zo een geslaagde vlucht, omdat ik ze graag zie komen en vallen. Ondanks alles zijn we toch tevreden, en we hebben alles terug thuis!

Dit weekend was voor ons Samenspel zaterdag inmanden voor zondag Huy. De rest van Limburg had vrijdag inmanden voor zaterdag Marche. Ook hier zijn weer verschillende liefhebbers die normaal mee moeten geven naar Huy die op Marche hebben ingekorfd! Het zijn van zulke liefhebbers die dan nog zeggen van te voren dat het niet mag in een ander district in te manden! Wij hadden besloten geen in te korven i.v.m. slecht weer en onze vlucht Sens. Als de duiven thuis komen en de partners zijn er niet is dat niet zo een succes voor de volgende vlucht. de duiven van ons district werden vandaag niet gelost door het slechte weer en kwamen terug naar de lokalen, omdat het morgen ook slecht zou zijn. Nu is de Afdeling toch echt verkeerd bezig in mijn ogen! Ze hadden ten eerste onze duiven ook naar marche moeten laten gaan. Dan hadden ze deze duiven ook samen mee moeten nemen met zuid vanwege het slechte weer. Ze wisten het van te voren, wel de 1e dagfond vlucht Issoudun aflasten, 3 dagen van te voren i.v.m. het slecht weer. Waar zijn we mee bezig en waar gaan we naar toe! Wij horen bij Zuid en moeten met Noord mee gaan spelen! Daardoor hebben we ook nog vluchten minder om te spelen, omdat de vluchten onder 90 km niet mee tellen als prijsvlucht! Dit en nog meer punten moeten toch echt gaan veranderen in de toekomst. Komende week spelen we nog een aantal duiven naar Gien en starten we met de late jonge duiven. Dit als doelstelling gewoon africhtten en naar huis komen. We willen ze wel op prijs spelen, maar we verwachten er niet veel van omdat ze 5-6 pennen hebben gegooid. Ze zijn al flink in de rui.En deze kunnen niet tegen duiven vliegen met een volle vleugel etc. Want de hele 2e tour stelt niks voor! Ik wil hier nu niet dieper op in gaan. Men moet anders duiven spelen als het tijd is!