04-september-2016   Laatste vlucht jonge duiven 1e tour.

De laatste vlucht van de jonge duiven 1e tour zit erop. We mogen terug kijken naar een super mooi duiven seizoen. We spelen nu enkel nog de natour, en dat zijn 4 jonge duiven vluchten van 90 tot 234 km. Hier spelen we onze late jonge duiven op (24 stuks), die afgezet zijn in de eerste week van juni. Ze hebben op het moment 5-6 pennen gestoten en beginnen al te ruien. Blijkbaar kunnen ze toch nog een vroege prijs spelen. We speelden immers toch de 1e en 3e tegen 263 jonge duiven. Alle jonge duiven zitten bij elkaar zowel de 1e als de 2e tour, en zitten sinds een aantal weken op de deur. Helaas zijn er nu 2 jonge duiven achter gebleven op deze natour. Het doel is om deze jonge duiven nog goed naar huis te laten komen. De rest is niet belangrijk. De 5 duivinnen die we mee hadden naar Nationaal Gien waren alle terug, en speelden 3 in de prijzen!

Vanmorgen hebben we alles samen los gelaten en mochten vrij trainen met daarna een relax bad in de ren. Vanmiddag zijn dan ook weer de geslachten gescheiden voor de laatste 2 vluchten op de natour. Ook is er afgelopen vrijdag nog een jonge duif terug gekeerd, die achter gebleven is op een africhtingsvlucht op 2 juli. We hebben deze een paar dagen apart gezet, en gisteren weer terug op het hok gezet. Deze staat er perfect op en zal komend weekend ingemand worden naar Rethel 196 km. Eens kijken of hij nu wel de weg naar huis weet!

De vliegduiven zitten nu voor de 2e keer op eieren om over te broeden. Daarna worden ze gescheiden, en gaan ze in de rennen. De kweekduiven zijn ook al goed in de rui. Ook nu in deze tijd worden ze hier top verzorgt. Zo hebben ze nu een 8 daagse thee kuur met verse citroen schijf erin, en een 8 dagen yoghurt over het voer. Hierna schakelen we weer terug naar een teentje look met appelazijn in het water. Ook staat er weer onze jaarlijkse groentedag op het programma. Ze krijgen vanaf nu ook weer iedere zondag allerlei verse groente gesneden als voer, en thee als drinken. Ook een wekelijks bad blijft. De vliegduiven gaan regelmatig los, ook in de wintertijd! Iedereen nog succes op de laatste vluchten voor dit seizoen!