16-september-2016   Het seizoen gaat ten einde.

Het seizoen gaat langzaam ten einde. Afgelopen weekend hadden de late jongen (afgezet 1e week juni) het al zwaar op de vlucht vanuit Rethel tegen de vroege jongen. Ze zijn te ver in de rui, hun kopjes en oren zijn al kaal aan het worden en staan nog op 4 pennen. Waarschijnlijk zullen de meeste van de late jongen niet meer mee gegeven worden naar de laatste vlucht Reims a.s. zondag. Daar in tegen zijn de jongen van de 1e tour nog goed in de veren en hebben pas 3-4 pennen gegooid. Dus dat kan nog net op de laatste 2 vluchten. De 4 vroege jonge duiven die we hadden mee gegeven, hadden ons verrast op Rethel. We spelen 100% prijs waarvan 2 kop duiven, beginnend met de 27e en 28e tegen 14.499 duiven.Ze kwamen helemaal uit de Maas en als een kogel samen gelijktijdig in een keer op de klep. Het moesten wel 2 vroege duiven zijn, ze vlogen immers 4 minuten los op de andere 230 duiven in ons inzet lokaal. Dus de motivatie was geslaagd, zie de hele uitslag bij resultaten op onze website.

Onze eerste duif was een duivin die zich al bewezen heeft dit jaar bij de jongen 1e tour. Ze heeft 9x gezeten en 8x prijs, met een 2e-4e-6e-18e-25e-36e-44e-66e prijs op ons Samenspel. De vader is rechtstreeks van Paul Huls uit " Menphistius ". De moeder is " Eva " deze komt uit een doffer van Arend Homan " Arend " en haar moeder is van Rudi Diels " Xena ". Deze duivin heeft al meerdere goede duiven voort gebracht en is dus een dochter van onze superkweker  " Arend " deze gaf al vele 1e prijswinnaars.

Onze tweede duif was een doffer uit onze beroemde " Witveer " helaas is deze na 4 jaar achter gebleven op Argenton dit jaar. Hij vloog in die 4 jaar 36 prijzen van de 40 vluchten met 1e van Bouillion. De moeder van deze jonge doffer komt rechtstreeks van Wim Vermetten uit Alphen. Die als jonge vorig jaar op de natour super gespeeld heeft met een 2e-7e-13e-82e tegen gemiddeld 1000 duiven op het Samenspel. Zo zie je dat het presteren wel in zijn aders zit.

Voor komend weekend staat Reims 234 km op het prgramma. De jonge duiven zitten nog op de deur, en trainen nog een vol uur iedere dag. Maar omdat de late jonge al flink in de rui zijn, moeten we kijken wat we nog kunnen meegeven dit weekend. Aan huis trainen is immers nog steeds wat anders al ze 3 uren moeten vliegen in weer en wind! Maar dat hoeven we jullie niet uit te leggen. We hebben immers gekozen voor het africhten van de late jongen, en zullen dus het hier ook mee moeten doen. Een beetje hoop blijft toch bij onze paar jonge duiven van de 1e tour. En hopen op de laatste prijsvlucht nog een mooie uitslag met deze vroege jonge duiven kunnen maken. Het andere is bijzaak! Iedereen veel succes op de jullie laatste vluchten.