20-september-2016   De laatste vlucht zit erop!

De laatste vlucht zat er afgelopen maandag op. De jonge duiven kregen 2 dagen korf, nadat ze zondag niet gelost werden. Het was beter geweest om ze gewoon zaterdags te spelen, zoals heel Nederland dit doet. Waarom ze dit niet aanhouden weet geen mens! Ze zijn zeker bang dat er teveel duiven in de lucht zijn!

Maandag werden duiven gelost om 10:45 uur, met een matige noordnoordwesten wind. Voor de duiven die niet volledig in de veren zitten, of niet gemotiveerd zijn zal dit een pittig vluchtje zijn. Onze jonge duiven die we spelen op deze 2e tour, zijn in de eerste week van juni afgezet. Ze zijn niet verduisterd of bijgelicht, waardoor ze al flink in de rui zitten. Ze hebben 5-6 pennen gegooid, sommige met de kop kaal enz. Het was dus voor deze jonge duiven niet makkelijk. Ondanks alles zijn ze goed naar huis gekomen, en viel de helft middenin de prijzen. Gelukkig zijn ze allemaal naar huis gekomen dezelfde dag, om precies gezegd 18:00 uur kwam de laatste. De prijskamp stond 50 minuten open, en in de avond waren bij vele liefhebbers nog vele lege plaatsen. Voor sommige duiven was het blijkbaar toch te zwaar! 

Het seizoen zit er op, en wij mogen terug kijken naar een super mooi, goed sport seizoen dit jaar. De duiven mogen nu lekker hun veren vernieuwen voor komend seizoen. Verder zal er deze week de selectie plaats vinden, en de slechte duiven zullen moeten vertrekken. Ook over de duiven waar we niet tevreden over zijn, gaan eruit. Streng selecteren om de top te kunnen bereiken. Want men moet het in de goede duiven zoeken, niet in medicijnen. Medicijnen brengen je 1 stap voorruit en 2 achteruit! Iedereen succes met jullie selectie, en voor degene die de sluitingsvlucht nog gaan spelen "Heel veel succes".

Op de afbeelding staat een jonge duivin. Deze presteerde het beste op de natour in onze vereniging. Ze heeft geen vlucht gemist op deze 4 vluchten. De vader komt van Paul Huls en de moeder komt van Albert Derwa. Ze zijn begonnen op de eerste vlucht in onze vereniging met 219 duiven. Hiervan zijn 10 duiven die 4 op 4 hebben en 9 die 3/4 hebben behaald.Op de laatste vlucht zaten er nog 154 duiven, waarvan enkele liefhebbers geen duiven meer hebben mee gegeven.