04-oktober-2016   Wereld-Dierendag

Wat is werelddierendag?

Werelddierendag is een dag waarop we stilstaan bij de dieren die met ons in deze wereld samenleven. De mens heeft vaak een speciale relatie met dieren. Sommige worden gehouden als vee, andere als huisdier en andere vinden we vrij in de natuur.  Wij mensen hebben een belangrijke verantwoording voor het welzijn van dieren en het beschermen van de leefomgeving van dieren. Onze dieren worden het hele jaar goed verzorgd, en zo zou het ook bij iedereen moeten zijn! 

Wat betreft onze duiven. Op het hok is het nogal rustig, de veren vliegen je om de oren! Dat is dus een goed teken. Rust roest, zei mij een oude goede liefhebber vorig jaar. Het heeft natuurlijk zijn voordelen en ook zijn nadelen. Maar verkeerd is het niet, een goede duif kan men ook verspelen en dan ben je hem ook kwijt! Wat minder leuk is dat vorige week onze beste jonge duif is gepakt door de roofvogel. Ze had zeer goed gepresteerd met veel kop prijzen, en miste maar 1 keer. Het is jammer, maar er is niks meer aan te doen. Onze vliegduiven komen ondanks TOCH om de 2 dagen even buiten, om hun vleugels te strekken. Verder zitten ze overdag in de open ren en in nacht op het hok.

Ook zijn we al begonnen aan de schoonmaak. Alle broedschalen zijn al schoon gemaakt. De chipringen van de duiven afgehaald, het systeem afgebroken en netjes opgeruimd. De manden schoongemaakt en ontsmet. Als de rui voorbij is worden de hokken nog ontsmet en uitgebrand met chloor/dettol. En dan is het weer klaar voor het nieuwe seizoen. Hier en daar zal er nog wat gerepareerd moeten worden. Er is altijd wel wat te doen op het hok. De komende week staan er nog vergaderingen gepland van het Samenspel en onze Vereniging. Ook hier worden bestruursleden gevraagd, overal hetzelfde probleem! Wie trekt de kar?