07-november-2016   Golden Ten

Afgelopen weekend was de Golden Ten in Hotel Nobis in Asten. Voordat ik daar heen ging ben ik van te voren nog bij Arend en Sjoerdje Homan op bezoek geweest. Het was fijn om elkaar weer eens te zien, en elkaar weer vanalles te vertellen. Omdat hij afgelopen seizoen gestopt is met de sport, zag het vreemd uit in de tuin zonder het mooie grote duivenhok. De tuin is wel opnieuw aangelegd, en mooi beplant. Vanuit Helmond ben ik dan naar Asten gereden, dat is ongeveer een 10 minuten.

 

Het was erg druk op de Golden Ten. Er waren

 natuurlijk heel veel bekende gezichten te zien, waar dan ook ff mee gesproken werd. Verder heb ik ook een leuke kennismaking gehad met Henk Simonsz. Natuurlijk werden ook alle duiven bekeken, en ik moet zeggen er zaten weer echte mooie tussen. Vanuit mijn ogen bekeken von ik in het algemeen de mooiste duiven zitten van Danny van Dyck. De pareltjes die er echt boven uit staken, vanuit mijn ogen waren: Zus Fiona van Danny van Dyck, Zuster Anouk van Luc en Hilde Sioen, Double Harry van Jan Hooymans, Beauty Cas van De Smeyter-Restiaan, Herent´s Best van Albert Derwa. Er werd weer een record bedrag opgehaald voor deze 160 duiven: €802.560,- dat is een gemiddelde van €5016,- per duif !!

Verder heb ik vandaag ook enkele duiven laten nakijken bij de dokter. Volgens de dokter was alles in orde en stonden ze er prima op. Ook hebben we de mest daar gelaten voor op kweek te zetten, hier krijgen we in de loop van de week nog uitkomst over of dat ook goed is.