19-maart-2017   2 weken voor het seizoen

Het is alweer een tijdje geleden, en ik zal jullie dan even op de hoogte brengen hoe het met onze duiven is.

De eerste ronde jonge duiven van de kwekers zijn gespeend, deze zijn door de weduwnaars groot gebracht. Met 18 dagen gaat er hier de duivin en 1 jong eraf, en moeten de doffers ieder 1 jong groot brengen. Daarna zitten de duiven op weduwschap. Zo zitten ze nu een 8-9 dagen op weduwschap. De laatste week was het gelukkig goed en mooi weer. Deze tijd hebben we gebruik gemaakt om de weduwnaars 3x op te leren tot op 20 km. Ook komen de weduwnaars iedere dag om 16:00 uur buiten om 25 minuten te vliegen. Vanaf 20 maart zal de training op gevoerd worden naar 40 minuten, en word hier alles op tijd en uur berzorgd.

De jonge duiven luisteren al goed, en beginnen al de hokjes in te gaan. De 2e ronde zijn nu ongeveer 12 dagen oud, en komen goed op. Volgende week gaat ook daar de duivin met 1 jong eraf naar hun nieuwe plek. Dat doen we zodat de 3e ronde die we kweken, weer alle jonge duiven even oud zijn! Want we hebben een hekel aan bij zetten! En dan zit het kweek seizoen er weer op!

Afgelopen vrijdag zijn we weer bij dokter Fernand Mariën in Kasterlee (BE) geweest voor de controle. Alles was tip top in orde en staat er niks in de weg om aan het seizoen te beginnen! Sinds wij bij Fernand komen (anno 2009) is hier niet meer gekuurd tegen tricho!

Helaas gaat het zelf met mijn gezondheid niet zo best! Komende week zal ik starten op de revalidatie therapie, durend voor een half jaar en dan voor 3 dagen in de week. Dus de verzorging in de duiven zal niet zo optimaal zijn als verleden jaar! Hopelijk komt het op een of andere manier toch goed! Ondanks alles zullen we toch ons best doen.

Verder zal er dit jaar en spel uitbreiding zijn met de oude duiven, vanaf de midfondvluchten. We zullen dan met het Samenspel Sittard, Maaskant en MLS´04 samen spelen vanf deze vluchten. Zo zijn er wat meer duiven op deze vluchten! Ben benieuwd hoe het uitpakt dit jaar, en hoe iedereen dit zal vinden!

Verder wens ik jullie allemaal heel veel succes voor het komende seizoen, en een goede gezondheid toe!