02-april-2017   Een geweldige prestatie van het nieuwe seizoen!

De duiven zien er goed uit en beginnen goed te trainen. Wel met hulp van de vlag, het is hier verplicht 45 minuten te vliegen en 1x daags. Afgelopen dinsdag hebben we de duiven nog een keertje weg gebracht naar Geulle (12 km), zo zijn ze dus in het totaal 4x geleerd. Afgelopen woensdag is er hier ook weer een super doffer niet meer naar huis gekomen. De Blauwe Fenoneem die (gespeeld bij Arend Homan) als jaarling 3x 1e prijzen vloog in de cc ( ook op Ruffec van 700km) is waarschijnlijk gepakt door de roofvogel! We hadden deze doffer over gewend om hem hier verder te spelen op de dagfondvluchten! Het zag er goed uit, maar helaas hebben we er pech mee gehad. Er zijn hier toch al 2 goede gedood, die 1e prijzen weten te winnen!  Maar de meeste mensen hebben er mee te maken. We kunnen er voorlopig niks aan veranderen, en zullen het moeten slikken.

Onze eerste vlucht van het nieuwe seizoen was al meteen dat de duiven niet gelost konden worden in de Ardennen i.v.m. het slechte weer zaterdag. De duiven kregen meteen al 2 nachten mand. Maar het was zondag geweldig mooi duiven weer. Er stond een zeer kalme wnw wind en het was ongeveer 13 graden. Ook waren er meteen kijkers, er stonden zo 4-tal mensen mee te kijken! Zelfs de fotograaf was erbij! Het maakt een mens altijd blij als er animo is voor de duiven. Nu maar hopen dat ze dan ook nog goed naar huis moeten komen!

De eerste duiven die gelost waren zijn de duiven uit Noord-Limburg. We zagen deze duiven mooi overtrekken, ze kwamen mooi uit de Maas. Vroeger zei mijn vader altijd: "Als je deze over ziet komen moet je er 10 minuten bij tellen, en dan moet je pakken voor een vroege duif". En ja hoor het klopte precies, in de verte kwam een klein troepje duiven aan. Ze zaten wel wat te veel aan de oost-kant. Dus volgens ons idee waren deze duiven wat te veel om gegaan om de eerste prijs te spelen! De hele troep kwam richting ons hok gevlogen, ze kwamen breed uit elkaar aan gevlogen in een streep! Ik dacht dat er duiven bij zaten van mijn buurman, maar nee ze vielen allemaal bij ons op het hok. Er waren er 6 tegelijk, bij het controleren was er eentje bij die niet geklokt was! Na ff te kijken was dat onze wed duif, zo was hij 30 seconden later in de klok.

De eerste doffer die op de plank viel was onze "De Player" deze doffer 14-614 is in 2016 niet gespeeld. We hadden in 2016 te veel doffers en moest er 1 uit. Maar omdat deze toch mooie prijzen had gevlogen, en uit het stamkoppel komt heb ik hem niet gedood. Hij werd ingezet als voedsterkoppel, en later 1 koppel jonge van gekweekt. Een jaarling uit deze doffer was er vandaag ook bij! We hebben deze doffer terug geplaats, omdat er al te veel duiven zijn verloren gegaan door de roofvogel. Er werd mij medegedeeld: dat het meestal niet zo een succes is als een doffer een jaar rust heeft gehad. Ik wil mijn eigen ervaring op doen, en het resultaat mag er zijn dacht ik.

Nadat we in het duiven lokaal alles klaar hadden, kregen we de uitsag lijst. We speelden in onze club 1-2-3-4-5-7-10-11-13-...enz tegen 214 duiven. De felicitaties waren er meteen! Onze dag kon al niet meer stuk. Maar ik was van gedachten dat we wel vroege duiven zouden hebben op het Samenspel, maar dat het niet genoeg was voor de 1e prijs te spelen. Omdat de duiven wat te ver om waren geweest. Maar toen de uitslag vanmiddag per email kwam, stond ik met de mond vol tanden! Ook hier een super uitslag met 1-2-5-6-7-12-..enz tegen bijna 941 duiven. Zie de totale uitslagen van ons iedere week op onze site onder "Resultaten". Fantastisch, een super begin van het seizoen! Tot zo ver.