11-april-2017   Mooi prijs percentage vanuit Charleville!

Onze tweede vlucht van Charleville, een tevreden resultaat met een mooi prijspercentage van 71%. De duiven werden om 13:00 uur gelost. Het was 1 lossing van de Afdeling. Het was een variabele wind, met een middaglossing. Persoonlijk vind ik dat ze geen duiven meer in de middag moeten lossen. Liever zie ik graag de duiven als het weer het toe laat, een vroege lossing. Mocht het niet mogelijk zijn, dan stellen ze maar 1 dagje uit. Zeker als de dagfondvluchten beginnen, kunnen ze er makkelijk om 6:00 uur uit in Frankrijk. Zo heb je geen problemen met extreme hitte enz. Verder kon je nu ook weer duidelijk zien waar de duiventrek zit, en waar de meeste duiven zitten. De liefhebbers die geheel westelijk wonen komen hier niet aan de pas, en zeker niet als er  west in zit. Maar dat zijn we al gewend de laatste jaren. Het heeft niks te maken met betere duiven, maar met de wind en ligging! Alle duiven kwamen zaterdag weer van de verkeerde kant, ondanks de situatie kwamen ze fit en goed genoeg!

Pascal&Arend

Het is ook altijd leuk als er mensen komen kijken! Het is toch mooi als mensen interesse tonen in je hobby, en dat ze het zelf ook nog spannend vinden om de wedstrijd bij te wonen. Dat doet je deugd, en het is een extra motivatie voor de liefhebber. Je wil ze immers niet telleur stellen, stel je voor dat ze niet komen! Als dat een paar weken achter mekaar gebeurd, is de motivatie bij de kijkers ook weg! Zaterdag kwam onze duivenvriend Arend Homan uit Helmond ook nog eens een kijkje nemen, om de vlucht bij te wonen vanuit Charleville. Arend is verleden jaar gestopt met de duivensport zoals de meeste van jullie wel weten. Ik heb zijn beste duiven overgenomen, en hier fantastische jonge duiven uit gekweekt dit jaar. Hopelijk zitten er een paar toppers tussen! We zullen ons best doen om deze zo goed mogelijk te verzorgen en te spelen.

 

Onze eerste duif op Charleville was een zoon uit ons eigen soort. Het was een zoon uit "Mister Lambert". Dit was toch wel een van onze beste duiven in 2010-2011-2012-2013 bij ons.  Maar deze komen het beste boven de vluchten van  300km, zelfs op de dagfond vluchten staan deze heel goed hun mannetje. Zo speelde de "Zoon Mister Lambert" verschilende eerste prijzen op het Samenspel en vroege prijzen op de NPO vluchten afgelopen jaar. Zoals 2e NPO Argenton 2016, 26e NPO La Souteraine, 7e NPO Lorris 2015,...enz. Wie weet word deze jaarling de nieuwe opvolger, een begin is er.

Verder hebben we vandaag even de duiven laten controleren bij dierenarts. Alles was in orde en er was niks om zich zorgen om te maken. We hebben gelijk onze jonge duiven laten enten tegen paramixo, en voor de pokken met het ouderwetse borsteltje. Hebben we dat alweer gehad voor het seizoen.