16-april-2017   Onze Afdeling gooit roet in onze vlucht vanuit Rethel

De duivensport staat altijd vol verassingen. Zo ook afgelopen zaterdag, onze duiven zouden in Rethel moeten staan om daar die dag te kunnen lossen! Blijkbaar lag de site van onze Afdeling 4 eruit en moesten we teletext maar in de gaten houden. Dan kan natuurlijk wel eens gebeuren. Maar vol verbazing kregen we om 11:00 uur al het volgende te horen. "Gezien de slechte weersomstandigheden van vandaag en de slechte vooruitzichten voor morgen is besloten om met de duiven terug te komen naar de lokalen." Heel Nederland lost tussen 12:00 en 15:00 uur. Oost-Brabant wacht tot zondag, en deze losten tussen 8:15 en 9:15 uur in Isnes. Dit is niet ver van onze losplaats vandaan! Verder hebben onze Belgische vrienden wel in Laon gelost zaterdag ochtend! Je weet niet meer waar dit allemaal op slaat! Oude liefhebbers hebben ook dit nog nooit mee gemaakt. Overal goede concours verlopen! Het was een hoge bewolking, en als het op de losplaats goed weer is, moeten ze lossen in mijn ogen. Iedereen die duiven zet weet waar hij mee te maken kan krijgen, en als je het niet vertrouwd moet je ze niet mee geven! Dit was gewoon een belachelijke actie. Ze hadden altijd nog kunnen terug komen tot in Marche, en ze daar gelost hebben!

Maar wie weet precies wat er zich in onze Afdeling afspeelt! Er zijn zelfs liefhebbers die zeggen dat ze niet eens vertrokken zijn, of dat ze niet in Rethel geweest zijn,...enz. Ook waren de duiven al vroeg terug in de lokalen, om ze daar dan zelf te lossen. Een optie voor het bestuur van onze Afdeling zou zijn, om ter plaatse foto´s te maken en een video van de lossing, om deze te plaatsen op de site. Dit zou al veel oplossen in mijn ogen, en een toevoeging qua duidelijkheid wat er zich daar afspeelt. Jammer dat het zo gegaan is, ik hoop dat dit in de toekomst zich niet meer herhaald. Athans zeker niet op deze manier!

Verder heb ik begrepen dat het programma aangepast word. Vanwege het uitvallen van Rethel van 15 april is het komende programma als volgt gewijzigd. De vlucht Reims van aanstaande weekeinde vervalt hiervoor in de plaats komt Rethel. Inzetten dus niet a.s zaterdag maar nu vrijdag 21 april, lossing 22 april. Vanwege het feit dat er te weinig vluchten zijn die tellen voor het Nationale kampioenschap vitesse wordt vlucht 16 Rethel opgehaald in alle lokalen, ophaaldienst zoals normale ophaaldienst met start om 19:30 uur.

De geplande tussenvlucht vanaf Marche vervalt a.s. woensdag. Start tussenvluchten nu een week later let wel op inmanden op woensdag en lossing op donderdag. Zie verder laatste nieuws op de site van de Afdeling Limburg.

Vrolijk paasfeest iedereen!