03-mei-2017   1e - 3e - 9e tegen 1.934 duiven op Epernay (258 km)

April doet wat hij wil en heeft weer van alledag. In welke hoedanigheid dan ook maar overwegend was het niet veel soeps. Dan is het te koud, dan weer te bewolkt of te nat, er is altijd wel iets dat ons op de een of andere wijze niet goed uitkomt. Met de laatste dag van de maand was ons april genadig. De zon die scheen al in alle vroegte en volgens alles zou het kwik in de thermometer tot 20 graden gaan oplopen. Zowaar een genot! Dat wilde natuurlijk ook zeggen dat de duivenliefhebbers die duiven mee hadden heel gerust waren. Ze komen los!

En ja hoor, om 08.30 uur werd aan de duiven te Epernay het startschot gegeven. De afdeling melde dat het prachtig weer was met een goed zicht voor de duiven, en dat ze met een krachtige zuid oostelijke wind de vrijheid hadden gekregen. Hoewel het toen pas 8 graden warm was, mocht het de lossing niet in de weg staan. We wisten wel zeker dat de duiven uit de Maas moesten komen. En als we een beetje geluk hadden, mee konden doen voor de eerste prijs!

Zo was het ook "Spartacus" de 15-1110300 kwam als een straaljager aan vliegen. Door de oosten wind, kunnen de duiven slecht vallen op ons hok. En daardoor moest hij tegen het dak vallen, alvorens hij op de klep kan vallen. Hij vloog de 1e in de club 183 duiven, 1e op het Samenspel 945 duiven, 1e op het District 8 tegen 1.934 duiven en op Limburg Totaal de 29e tegen 16.253 duiven. Dit is zijn 3e eerste prijs in zijn vlieg carrière.

Deze winnaar komt uit een rechtstreekse doffer van Paul Huls (Zonhoven) en de moeder komt uit ons eigen stamkoppel. Ons stamkoppel is gevormd uit een rechtstreekse doffer van Arend Homan (Helmond) x rechtstreekse duivin van Albert Derwa (Herent) deze duivin is een volle zuster van "Iron Lady" en "Witkop Aske".

Daarbij hadden we bij een doffer, een stelling gemaakt. Het was alles of niks! Met het pakken van de doffers was hij flink dik. Bij het in manden was het net een tikkende tijd bom. Ik gaf hem daarbij ook nog de zwarte wed. En het was onze tweede duif zondag en vloog de 3e tegen 1.934 duiven. Het was een zoon van onze super duif "Mister Lambert" , deze jaarling 16-1784358 vloog de 2e vlucht ook al een 7e tegen 878 duiven. En hij won de zwarte wed in onze vereniging voor mij!