02-mei-2016   Afdeling Limburg stelt onze vlucht op zondag uit

April doet wat hij wil. Dat weten we onderhand alweer. Het grootste deel van de maand werden we gepest met regenbuien en soms ook nog sneeuw er bij. Het slechte weer was dan ook de reden dat de wedvlucht Reims van 23 april en de tussenvlucht Charleville van 26 april werd uitgesteld. En heel nieuwsgierig hielden we de weerberichten< zoals buien-radar> in het oog. We vervloekten de grauwe wolken in de lucht en we sakkerden op de regen die alsmaar bleef vallen. De weermannen die voorspelden dat het weertype in de beginne van Mei zou gaan veranderen. In wat? Nog slechter kan haast niet. Nee, als de duiven naar Epernay van 1 Mei zouden gaan dan zou het weer dusdanig goed zijn dat er met de duiven gevlogen zou kunnen worden.

En toen de zondagmorgen aanbrak en we uit onze slaap wakker werden, wierpen we direct onze blikken naar buiten en de zon scheen! Men zag toen dat het niet regende en dat het luchtruim ook redelijk open en onbewolkt was. Om 10:30 uur melde de afdeling Limburg dat op de vluchtlijn steeds meer opklaringen kwamen maar dat het weer in Epernay verslechterde. We wachten op verbetering op de losplaats was de slotzin van het bericht. En heel België was los. Van Chimay tot Meaux met heel mooi weer en een matige noorden wind. Misschien dat de lossingcommissie eens naar Specsavers moet. Die zien de zon niet meer schijnen. Toen kreeg men nog als extra de mededeling dat het lossen van de duiven in Epernay was uitgesteld. Toen was de maat echt vol, het is toch van de gekke! 

Vandaag was het ook mooi weer met een kalme nw wind (draaiend naar zw)en werden de duiven gelost om 8:30 uur. De eerste duiven waren al te ver om, ze kwamen al van de nieuwe kerk. Dan weten we dat we geen vroege duiven hebben hier. Ondanks hadden de duiven zich goed gevolgd, en hadden 2 jarige doffers voorop. We draaiden op 5 minuten 6 duiven van de 15 die mee waren. We hebben 4 vluchten gehad en dus ook deze week zal hier geslacht worden. Die niet voldoen gaan eruit zonder pardon.

Onze jonge duiven beginnen van het dak los te komen. Ze beginnen met vliegen. Ze komen nu ook langzaam aan een beetje uit de rui. Want ze zien er verschrikkelijk lelijk uit zo. Bij de kweekduiven komen nu de 3e ronde uit hun ei. Deze zijn bedoeld voor de natour, en worden niet verduisterd!

Volgende week nieuwe ronde, met nieuwe kansen!