08-mei-2017   Voor de 2e keer al geen prijsvlucht!

Ons seizoen is nu 5 weken bezig en hebben al 2x niet kunnen spelen! We hebben aan 4 vluchten kunnen deelnemen. Dat is wel jammer! Natuurlijk heeft het grotendeels te maken met de weersomstandigheden! Maar ook in mijn ogen met het niet goed organiseren, door onze verantwoordelijke personen van onze Afdedling.

De eerste keer blazen ze om 11:00 uur alles af en komen gewoon naar huis, terwijl de dag erna goed weer was!

En afgelopen weekend hadden ze op vrijdag moeten inmanden, en zaterdags lossen zoals heel Nederland dat doet! Dan hadden we zaterdag gewoon een mooie vlucht gehad, want ze hadden nl slecht weer voorspeld vanaf zaterdag middag!

Ik weet niet met welke reden er hier nu op zondag gespeeld moet worden, voor deze 2 vluchten?

En dan op de manier hoe dat allemaal loopt! In het duivenkrantje stond ergens duidelijk dat men de eerste dag staan moet blijven op de lossingsplaats. En niet als het meteen niet lukt, naar een andere plaats rijden om daar te lossen. Dit geld pas voor de 2e dag, maar blijkbaar hoeft men zich hier nergens aan te houden! Als het de 2e dag ook niet mogelijk is, brengen ze de duiven terug naar de lokalen. Nu werd er blijkbaar gekozen om de duiven plaatselijk te lossen....Onze duiven werden ergens in Echt gelost, dat wil zeggen dat zijn een 10 km ten noorden van ons hok, de duiven moesten terug vliegen in de lijn, tegen hun vliegrichting in...dat vind ik echt niet kunnen! In onze vereniging waren de liefhebbers hier dan ook echt niet blij mee, en ik al helemaal niet. Overal waren in de late namiddag nog goede duiven achter. Ook onze beste dagfond duif was hier pas om 17:00 uur thuis gekomen. Dit had niet mogen gebeuren, had dan onze duiven dan samen met District 4 in Eijsden gelost. Dan was er niks gebeurd, en vlogen de duiven ook de goede richting op. Hoop dat dit niet meer gebeurd op deze manier!

Het programma is inmiddels aangepast. Nu vrijdag inmanden voor zaterdag naar Epernay 258 km. En die week erna gaan ze donderdag dan de mand in naar Sens 360 km. Hopelijk kunnen we dan weer het programma volgen zoals het hoort! Succes voor de komende vlucht!