28-mei-2017   Op 1 dag 2x

Wegens allerlei omstandigheden heb ik deze rubriek "Nieuws" niet kunnen bijwerken, de laatste weken. Maar zal proberen om toch weer iedere week een update te maken. Schijnbaar missen liefhebbers dit toch! Het is natuurlijk heel erg leuk als mensen hier iedere week naar kijken!

Op 19 mei heb ik nog 9 jonge duiven laten enten, voor de paramixo en pokken. Heb dan ook de jonge duiven meteen laten nakijken en alles was in orde. De eerste ronde jonge duiven beginnen langzaam aan te vliegen. Ze trekken nog niet weg, wel vliegen ze 25-35 minuten. Die 9 van de 2e ronde vliegen nog niet goed, maar moeten wel mee op de 1e tour jonge duiven. Onze duiven voor de natour komen uit hun ei, en de eerste zijn inmiddels alweer geringd. We zullen hier een 20 late kweken, en deze worden natuurlijk niet verduisterd etc. Het is de bedoeling dat we dit jaar als het mogelijk is een 18 jonge doffers gaan over houden. Dan kunnen we volgend jaar misschien met een paar duiven meer van start gaan.

Het is de bedoeling om volgend jaar namelijk enkel nog de midfond en de dagfond te gaan spelen. De jonge duiven worden volgend jaar ook niet meer verduisterd en ook nog maar gewoon afgericht tot 300 km. We willen ons hok opbouwen voor enkel nog de vluchten 400-900 km. Dit vinden wij de mooiste en eerlijkste vluchten.

Op 27 mei was onze laatste vitesse vlucht, en onze eerste eendaagse fondvlucht. En op beide vluchten spelen we "CLEAN SWEEP". Dat is natuurlijk fantastisch! Ga er maar eens aan staan, ieder jaar met een klein hok duiven op alle vluchten te presteren! En dan de duiven splitsen als het zover is op 1 afdeling waar 7 duiven zitten! Bij de jaarduiven op de 2e afdeling zitten nog maar 3 duiven. Met een klein aantal duiven tussen 3 en de 5, elke keer op de dagfond te presteren de laatste 3 jaar. Dat mag rustig eens vermeld worden!

Onze eerste duif op de dagfondvlucht was "Paris" hij heeft al een mooi palmares bij elkaar gevlogen. Vloog als jonge 5 vluchten en 5x kop bij de eerste 50 op het Samenspel MLS. Als jarige duif 7 vluchten en 6x Kop met een 1e tegen 1.885 duiven op Marche. De 7e vlucht op de rampvlucht Sens miste hij en kwam 3 dagen erna thuis. Hij stond in alle Kampioenschappen boven aan, maar werd daarna niet meer gespeeld en gespaard. Dit jaar had hij niet zo een vroege prijzen gevlogen, maar wel pas 1x gemist op de snelle vlucht vanuit Epernay. En vandaag op Issoudun vloog hij de 4e prijs op het MLS. De vader is rechtstreeks van Albert Derwa en de moeder komt uit een kruising uit Vandenabeele (via Anton Ruitenberg) x Kleindochter klak 240 Gebr. Janssen via de Gebroeders Habets uit Guttecoven.