16-juni-2017   Half juni, de zomer staat voor de deur!

Op onze laatste dagfondvlucht vanuit Argenton, is onze 2e getekende gewond terug gekomen naar huis. We kunnen hem helaas niet meer spelen dit seizoen. Op de komende vluchten gaan we dan nog maar verder met 3 duiven.

Gisteren hebben we op onze midfondvlucht nog maar eens 6 duiven ingemand. Drie waren er eigenlijk genoeg! Met inmanden heeft onze beste jaarling zijn 2e pen gestoten, terwijl zijn eerste net uit het pinnetje is. Hij moet dus nu met een gat in de vleugel vliegen. Als we spreken over "gat": de inzetter in ons duiven lokaal presteerde het gewoon om van onze 1e getekende 2 pennen uit te trekken! En dan ook nog zeggen "Dat was al" en "dat heb ik niet gedaan". Dieptreurig dat zoiets moet gebeuren, als je al niet veel
hebt! We kunnen blij zijn als ze gewoon naar huis komen. Want als je 2 beste duiven op deze vlucht een gat in de vleugel hebben, dan weet je het wel zaterdag! Maar goed het is gebeurd, en men verandert hier nu toch niks meer aan. Hopleijk valt het een beetje mee met ze!

Ook de jonge duiven doen het weer goed. Ze zijn na de adeno/coli weer goed opgenknapt! Ze vliegen nu weer terug 45 minuten tot een uur. Opleren zijn we nog niet geweest, eerst herstellen en dan de rest! dejonge duiven die we gaan spelen op de natour hebben we ook deze week afgezet. Alles bij elkaar is het een grote bende jonge duiven. het selecteerd zich vanzelf, zo niet help ik zelf wel een handje!

Ook nog een geweldig aanbod gekregen ter ondersteuning van ons hok, binnenkort meer hierover!