26-juni-2017   In de top 10 van de Afdeling, op de dagfond!

De laatse 14 dagen hebben we hier toch weer een kop duif op de uitslag staan! Het is niet gemakkelijk om met een klein aantal duiven te spelen op alle vluchten. Zo speelden we op 17 juni Lorris (422 km). Er stond een noord-westen wind, en de duiven gingen 1260 m/min. De concoursen stonden 45 minuten open. Onze eerste duif de 15-110275 presteerde het om ons eens te verassen, hij werd 30 seconden later geklokt dan de duif van onze buurman J. van Mulken. Wij hadden deze dag 6 duiven mee en speelden 4 prijzen. Op het Samenspel was dit goed voor de 2e prijs, en de 31e npo tegen 10.609 duiven. Deze doffer heeft dit seizoen nog niet gemist! Hij komt uit een rechtstreekse doffer van Jo & Florian Hendriks uit Nijswiller x een rechtstreekse duivin van Albert Derwa uit Herent! Jammer genoeg is wel op deze vlucht onze beste jaarling achter gebleven!

Afgelopen zaterdag 24 juni 2017 Eendaagse Fondvlucht Montlucon E25, vloog "Hercules" de 8e NPO tegen 2.160 duiven. We hadden 3 duiven mee en speelden er 2 in de prijzen. Hercules heeft ook dit jaar pas 1x gemist. Dit was zijn 2e overwinning op het Samenspel MLS en op het hele District. Deze doffer is gekweekt door Arend Homan uit Helmond. In zijn afstamming aan moeders kant vinden we dan ook de super lijnen van Maurice Voets terug. En aan vaders kant een top kruising van Arend Homan met een van Dokter Fernand Marien x Jo Manders uit Deurne.

 

Vanmorgen op 26 juni was het dan zo ver. Na enkele keren de jonge duiven aan de manden te laten wennen, was het dit keer eens tijd om ze te gaan opleren. Ze waren niet eerst uitgelaten, maar meteen gepakt. Ze zijn weg gebracht op ongeveer een 5 km van huis. De eerste kwam alleen na 10 minuten, de tweede na 20 minuten en toen duurde het lang! Na precies 80 minuten kwam de hele troep aan. Ze draaide nog 2x rond, vielen op de ren en stormden na binnen. Na telling waren er nog 2 achter. Ze hebben nog tijd om na te komen. De komende 8-10 dagen worden ze nog een paar keer geleerd en dan moet het maar goed zijn. Wegens gezondheids redenen, zijn de jonge duiven maar een bij zaak. Ze worden hier goed geleerd en dan zien we wel verder.

De jonge voor de 2e tour die we vorige week hebben afgezet, beginnen zich ook goed te maken. Nog een paar dagen en dan mogen ze er ook eens uit om zich te verkennen.

Komend weekend spelen we hier Gien, eens kijken hoeveel we er kunnen mee geven. Het worden er 3 en maximaal 4.