12-oktober-2017   Hok renovatie....

Na de laatste vlucht zijn we begonnen aan de  grote renovatie van ons hok. Er was een groot gedeelte slecht aan het hok, dat vervangen moest worden. Zo hebben we een groot gedeelte van de planken aan de buitenzijde van het hok vernieuwd. Ook is het hok nu na 25 jaar eens opnieuw geschildert. Verder hebben we nieuwe spoetnikken gemaakt, omdat deze ook aan vervanging toe waren. Er is ook een nieuwe afdeling erbij gemaakt, met nieuwe broedbakken. Deze zijn we nu nog aan het afwerken.Op de planning staat nu nog de vernieuwing van de kweekren, deze is helaas ook dringend aan vervanging toe. Eveneens moeten er nog nieuwe vloeren gemaakt worden op de jonge duiven afdelingen. Dus we hebben nog werk genoeg de komende tijd. Maar het word wel weer mooi en goed, en daar gaat het in principe ook om! Zo kunnen de duiven en wij er plezier van beleven!

Tussen het klussen door word ook ook nog het gehele hok schoon gemaakt, en ontsmet voor het nieuwe seizoen! Als het goed gaat zal eind oktober alles zo ver klaar zijn!

Met de duiven gaat het verder gewoon zijn gangetje. Ze worden hier het hele jaar op en top verzorgd! De vliegers zitten nog flink in de rui, en de kwekers zijn al bijna klaar! De vliegduiven zijn na onze laatste jonge duiven vlucht niet meer los geweest. Ze gaan wel iedere dag in de ren overdag! Begin november zullen ze hier weer om de dag los gaan! En dan dan worden ze ook gescheiden. Vandaag is er ook nog een jonge duivin terug gekomen. Deze had niet gemist op de natour, en is achter gebleven op Reims. Zo te zien heeft ze de natuur overleefd! We zullen eens kijken hoe ze door de rui komt, om te kijken of ze mag blijven!

We zullen proberen om nu weer regelmatig op onze site te schrijven! Ook zullen we foto´s maken van het opgeknapte hok en deze plaatsen op onze site!