06-november-2017   Klaar voor de winter...

De grote werkzaamheden zijn achter de rug, alles is weer netjes afgewerkt. Een compleet nieuwe gezicht op ons hok. Het hok is mooi geschildert, en gerepareerd. De spoetnikken zijn vernieuwd, er is een nieuwe kweekren gemaakt. We hebben een nieuwe afdeling gemaakt met een ren ervoor, voor eventueel het duivinnenspel. Op deze afdeling hebben we mooie combi woonbakken gemaakt. Deze kunnen gebruikt worden voor weduwschaps spel, of voor het apart opsluiten voor duivinnen of gesloten woonbakken met kapelletjes ervoor. Onder deze bakken hebben we 2 deuren gemaakt voor opslag van voer en gritt etc. Hier is plaats voor 12 duiven, het is gemaakt in 3 rijen van 4 bakken. We zijn tevreden over het resultaat, nu hopen dat de duiven het ook goed vinden.

Vandaag hebben we de duiven gescheiden, ieder terug naar hun afdeling of nieuwe afdeling. De duiven staan er verder goed op, de oude vliegduiven staan nog op 1 pen, de jonge duiven staan nog op 2-3 pennen. De verzorging is heel simpel en niks speciaals. Ze gaan hier om de dag los. In het water zit de hele week een teentje knoflook en 2 dagen in die week een kruidenelixer. In het weekend staan er 1 dag verse groente op de tafel.

De kweekduiven zijn zo goed als klaar, de meeste hebben hun laatste pen gegooid en zijn klaar voor de winterkweek. Hier is nog nooit aan winterkweek gedaan zolang ik duiven heb. Maar we willen het toch eens gaan proberen om het verschil te zien. Dus in de laatste week van november word hier gekoppeld. We zullen de kwekers wel komende week eens voorkoppelen voor 3 dagen, dat scheelt een hoop enze zullen dan ook vlug leggen. Ook hier worden ze 2 weken van te voren bijgelicht.