08-mei-2016   1e tegen 1.882 duiven op Sezanne

Vandaag op moederdag stond het weer goed aan. Er stond een oostzuidoostelijke wind met een temperatuur van 23 graden. De vroegste duiven zouden normaal uit de maas moeten komen. En zo was het ook onze jaarling Red Devil (rode doffer) kwam hard naar het hok gevlogen. Maar door deze oosten wind kunnen de duiven op ons hok slecht vallen, omdat ons hok op het oosten gericht is. Hij heeft toch niet veel verspeeld en knalde naar binnen met een snelheid van 1408 m/min. Volgen ons en de suporters zou het een vroege duif moeten zijn! Daarna hadden we het zweet op ons hoofd staan, omdat we 15 minuten moesten wachten op onze tweede duif. Daarna volgden ze zich goed en spelen 11 prijzen van de 14 erin, met als beloning de 1e van 1.882 duiven.

 

De winnende doffer heb ik als ei gehaald bij Wim Vermetten uit Alphen. Bij deze top liefhebber met top prestaties en kleine mand, heb ik in april 2015 4 eieren gehaald. Hieruit kwamen 3 duivinnen en 1 doffer uit, die als jong al de kop wisten te behalen in de uitslag.

Afgelopen week hebben we nog 2 doffers dood gedaan i.v.m slechte prestaties! Ook al een paar jongen gedood, omdat ze mij niet aan stonden. De doffers hebben deze week gewoon 2x daags een vol uur getraind met hulp van de trainingsvlag. Uit zichzelf zijn ze na een half uur klaar, maar dat is voor mij niet genoeg! Ook hadden we op de tussenvlucht dinsdag 1 duivin mee gegeven naar Charleville, en deze was woensdag hard naar huis gekomen en om 11:23:01 geklokt. Reden genoeg om ze mee te geven op Sezanne. Helaas heeft deze duivin net geen prijs meer gekregen! We zullen ze a.s. dinsdag weer meegeven op een trainingsvlucht op Rethel, en ze dan toch nog 1x de kans te geven op a.s vlucht Sens (360 km). Wie niet waag die niet wint !! De jonge duiven beginnen langzaam te starten met vliegen, ze vliegen nu ongeveer 20 minuten en het gaat iedere dag beter.