04-februari-2018   De eerste jonge van 2018....

Afgelopen week hebben we de eerste ronde jonge afgezet. Ze liggen fijn in het stro, en moeten zelf hun eigen weg gaan. Op eigen kracht gaan eten en drinken. Maar dat hebben ze snel in de gaten, ze zijn immers altijd gevoerd in de broedbakken. Ze zien er heel goed uit, ben zeer tevreden over de eerste ronde! Voor dat ze afgezet werden, is ook onze duiven vriend Arend Homan uit Helmond  nog eens een kijkje komen nemen, naar de nieuwe lichting! Ook hij was er zeer onder de indruk, het zag er allemaal heel goed uit. Wij zijn ook heel goed geslaagd met zijn duiven, zijn stam duiven maken hier heel vaak het mooie weer! Het zijn duiven die op alle afstanden aan de kop weten te komen! En dat al vele jaren. Wij zijn blij dat we hele goede duiven van hem op ons hok hebben zitten. En we hopen ook dit jaar, er weer een topper uit te kunnen kweken.    

Normaal gesproken koppelen wij de weduwnaars altijd 2 februari. Maar door wat lichamelijke klachten, hebben we het 2 dagen verschoven. Dus vanmorgen 4 februari, hebben wij alle weduwnaars gekoppeld. Dan maar ook meteen de kweek duiven gekoppeld voor hun 2e ronde. Hier zijn enkele koppels om gekoppeld. De kwekers brengen hun eigen jongen groot, hier word dus niets verlegd.  Na deze ronde hebben we wel genoeg jonge duiven. We willen geen 70 jonge duiven meer, 40-45 zijn er meer dan genoeg. 

Het is de bedoeling om ook dit jaar eens met weduwduivinnen te spelen. We weten er totaal niks van, en weten ook niet hoe het uit pakt. We zullen het dit jaar een testen, en proberen er iets van te leren. Zodat we in de toekomst mischien wel kunnen overschakelen, om goed met duivinnen gaan te spelen. Trouwens deze zijn nog niet gekoppeld, dat zal ergens in maart gebeuren. Hoe en wat weten we nog niet. Er zijn zoveel verschillende opties, maar welke is de beste.....??? We zullen ons best doen om er iets van te maken. We beschouwen het als een leer jaar, en we hebben dan ook geen hoge verwachtingen. 

https://freehitcounters.org