15-mei-2016   6e tegen 1.300 duiven op ramp vlucht Sens

Toen we op teletext zagen dat Zeeland gelost werd om 9:00 uur in Sens, Oost-Brabant in Sezanne om 9:30 uur zullen die van ons ook nu wel gelost worden. Maar er kwam helaas geen lossing. Om 11:00 uur stond op de site van onze afdeling. Dat deze duiven die eerder gelost waren slecht vertrokken waren. Ze deden nog wachten want het was nog niet goed genoeg om te lossen volgens hun. We moesten geduld hebben en afwachten.

Mijn gedachten waren dat ze niet meer los zouden komen vandaag, omdat de wind flink was aangetrokken. Opeens 10 minuten later zijn ze gelost 11:10 uur, wat is er gebeurd, hoe kon dit na het bericht wat ze melden. Ze schreven erbij dat de duiven redelijk goed vertokken waren!! Zo ver ik weet zijn ze goed vertrokken of slecht. Ze waren dus slecht vertrokken in mijn ogen. Ze moesten met 12 graden tegen de koude en sterke noordwesten wind boxen. En dan ook nog te laat gelost, dat word een ramp als je het mij vraagt! En zo was het ook het werd een grote ramp vlucht. De meeste liefhebbers hadden gisteren avond veel lege plaatsen op hun hok.

Liefhebbers in onze vereniging met klokken lichten om 20:15 uur 15 mee en 1 thuis, 6 mee en 2 thuis, 33 mee en 13 thuis, 11 mee en 1 thuis, 8 mee en 1 thuis, 14 mee en 5 thuis, 9 mee en 3 thuis, 25 mee 8 thuis...enz. wij hadden er 14 mee en 11 thuis. Helaas is onze goed jaarling met een 1e en 2e tegen 1.800 duiven nog niet thuis. Ik hoop dat vandaag nog wat duiven nakomen voor deze liefhebbers, en onze rode Red Devil ook. Er zullen vele liefhebbers waarschijnlijk geen duiven spelen komend weekend. Ben zelf ook aan het twijfelen om de dagfond duiven thuis te houden, en enkel een paar duiven mee te geven komende donderdag naar Lorris. Als ze goed herstelt zijn tenminste anders hoort het op! Met een paar duiven ben je altijd kwetsbaar!  En wie kan dan zijn goede missen???