25-januari-2019   Snel op eieren

Afgelopen zondag was de kampioenen huldiging van ons Samenspel MLS´04. Het was een leuke huldiging met een lekker warm buffet. Er was een goede opkomst van de spelende leden. De bonnenverkoop was ook een groot succes dit jaar! 

De kweek is heel goed verlopen bij ons. De eerste duivinnen legde al op 8 dagen en op dag 12 hadden alle koppels gelegt! De eieren worden dit weekend verlegt naar de vliegduiven. De kwekers worden dan een weekje uit elkaar gezet, omdat er verschillende koppels worden verandert van partner!

Afgelopen woensdag was ik uitgenodigd om ook eens bij een goede speler naar zijn duiven te mogen kijken. Ik was bij Jan Driessen uit Stein. Het is een fondliefhebber die enkel ZLU vluchten speelt. Hij heeft een klein hokbestand met een fantastische stam duiven (12 weduwnaars) en 4 kweekkoppels. Hij presteerd al jaren goed op de zlu vluchten met zeer weinig duiven. Zo bezit hij een asduif ZLU Pau over 5 jaar, in 2018 heeft hij asduif ZLU St. Vincent over 3 jaar, verder had hij een vergissing gemaakt dit jaar. Hij had een kandidaat voor de asduif van 3 jaar Bordeaux staan, en nu had hij die ingemand voor Barcelona (en deze ook op tijd gepakt) ! Waarschijnlijk had hij deze titel dan ook nog binnen gesleept! Verder heeft zijn neef J. Driessen uit Stein een asduif ZLU Narbonne over 3 jaar (2018), en deze is ook 50% zijn soort! Dat zijn dus nogal wat duiven met klasse met zo weinig duiven als je het mij vraagt. Met een paar duiven ieder jaar je mannetje te staan tegen de grote mannen is niet niks. Er word nog gespeeld op ouderwets systeem, en buiten de verplichte enting komt hij niet bij de veearts! Ook aan stambomen hecht hij geen waarde, hij bezit er dus ook geen! Het draait immers om de goeie duiven en de rest is larie!