20-februari-2019   De eerste eieren

De eerste ronde van de kwekers hebben we verlegd naar de vliegduiven. Alles is goed gegaan en mogen zeker niet klagen! Er waren 2 oude doffers die hun eieren niet bevrucht hadden. Verder is er een koppel kapot gevochten. Van alle koppels is dat dus niks. Inmiddels zijn de jonge uit hun ei en zijn de laatste gisteren geringd. Van deze ronde is het de bedoeling om er een aantal uit te zoeken en deze te laten deelnemen aan een Hokrace in Sofia. Het idee komt van mijn duivenvriend Arend Homan uit Helmond, we zullen dus dan ook samen een team zijn voor de hokrace.. We zullen kijken wat het gaat brengen. Verder hebben we afgelopen zondag de kwekers opnieuw gekoppeld voor de 2e broed. Deze mogen ze zelf groot brengen, en hebben we onze jonge duiven bij elkaar. 

Verder staat nog de Gouden duif viering op het programma a.s. zaterdag in Antwerpen. We hebben dit jaar 1 uitslag ingestuurd en hebben daar hoog mee gescoord. We mogen immers eenmalig een speldje komen ophalen. De week erna staat de voorjaarsbeurs op het programma. Ook hier zullen we een kijkje gaan nemen.

Verder gaan onze vliegduiven regelmatig los, en krijgen wekelijks een bad. We gebruiken hier 1 soort voer en dat is van Embregst-Theunis. Het voer bestaat uit 80% Championsmix en 20% NPO mix. Dit voer geven we al vanaf de 2e tour 2018 en zijn dik tevreden hierover. Het wordt overal voor ingezet dus als vliegvoer, ruivoer, kweekvoer,.... het is mooi en betaalbaar voer. Verder krijgen onze duiven in het drinkwater een teentje knoflook, thee, naturaline met look, kruidendrank smit.