07-april-2019   Zilver en Brons op onze tweede trainingsvlucht

Zaterdag stond onze tweede en laatste trainingsvlucht op het programma van het nieuwe seizoen van de oude duiven. De duiven werden in Isnes gelost om 11:15 uur, met een afstand van 95 km met een oost tot noordoosten wind. In onze club waren 175 duiven en de eerste duiven deden 1154 m/min. Het goud was voor W.Schoffelen uit Buchten verder had hij er 19 mee en maakte 5 prijzen. Wij moesten het weer doen met plek 2-3-5-6-... en maakte 12 prijzen van de 24. De concours stond 10 minuten open en we hadden onze duiven allemaal thuis.

Komend weekend starten de vitesse prijs vluchten. Hier zullen verschillende doffers nog 1x mee moeten op grote jonge, zodat ze dan daarna op weduwschap worden gezet! 

Vrijdag heeft Arend Homan ons nog 4 jonge duiven gebracht van zijn duiven vriend Hans Adriaans uit Helmond. Hans en Arend hartstikke bedankt! Deze zullen gespeeld worden door mijn nichtje Lynn de Vries. Ze zal ongeveer 16 tot 20 jonge duiven krijgen op haar hokje! Maar ze moet nog ff geduld hebben met haar accomodatie. En haar andere jonge voor de ladies league zijn pas geringd.

Verder worden maandag 2 teams jonge duiven opgehaald voor de one loft race Sofia. Team Homan-de Vries heeft 12 fijne jonge duiven klaar zitten om deel te nemen aan deze races! Final race is 420 km op 3 augustus 2019. We hopen dat er een super bij is!