29-mei-2016   100% prijs op Rethel

De weermannen hebben ons bang gemaakt. Ze voorspelden dat het zaterdag en zondag flink zou gaan regenen, met erge onweers buien. Alles zou onder water komen te staan. Daarom lasten de Belgen voor zondag al menige wedvlucht af. Ook de afdeling Limburg nam het zekere voor het onzekere. Ze schrapten voor zaterdag onze eerste dagfond vlucht Issoudun, maar waagden het er wel op om met de duiven naar Rethel te reizen. Omdat de weerdeskundigen hun voorhielden dat het op zaterdag pas in de namiddag zou gaan gieten en donderen. En dan zouden de Rethelgangers reeds lang terug zijn. Misschien? Het was om te janken! Vandaar dat de liefhebbers met de moed der wanhoop op vrijdagavond naar het duivenlokaal gingen om duiven voor Rethel in te korven.

Een totale verkeerde voorbereiding voor duiven die 2 dagen later de korf in gaan, en dan een korte afstand vliegen. Een hoop ergernis! De dagfond vluchten werden op veel plaatsen gewoon gelost op zaterdag. Zelfs in Belgie de Nationale vluchten Bourges en Limoges gingen eruit. Een grote telleurstelling voor de meeste dagfond specialisten in Limburg en Oost-Brabant! Ondanks alles moeten wij tevreden zijn met het verloop van Rethel. We speelden 90% prijs op ons Samenspel, District 8 en in onze vereniging. Op Limburg Totaal spelen we zelf 10/10 en dat is 100%. De laatste vluchten spelen we zeer hoge prijspercentages, enkel geen echte kop duif. Maar men kan niet alles hebben, we hebben immers al 3 eerste prijzen binnen van de 8 vluchten die we gespeeld hebben. Wie heeft ze beter...!!

Volgende week spelen we een midfond vlucht vanuit Lorris 422 km. Eens kijken hoeveel we er nog gaan spelen. De mogelijkheid bestaat dat het de laatste vlucht word voor de jarige duiven, en we dan enkel nog alleen met een paar duiven de dagfond vluchten spelen.