06-juni-2016   2e Rampvlucht alweer op Sens

De duiven werden door de weervoorspellingen door de Afdeling een dag verlaat met inkorven. Onsdanks deze beslissing hadden we besloten om enkel de jaarduiven in te manden op Lorris. De 5 oude duiven bleven thuis voor komende week Argenton. De duiven zaten van vrijdag avond in de mand. Door blijkbaar slechte weersomstandigheden kon er zondag niet gelost worden. Ze gingen ook niet naar een andere losplaats deze dag. Maandag morgen was het mistig en bleef het mistig in Lorris. Om 11:45 uur bloed heet besloten ze om weg te rijden naar een andere losplaats, alleen wisten ze niet waarheen!

Om 13:00 uur waren ze aangekomen in Sens, dat is 60 km korter bij. Om 13:30 uur werden de duiven gelost met alle gevolgen vandien. Onderweg kwamen ze te kampen met regenbuien, onweers buien, drukkende warmte etc.. Het werd een rampzalige vlucht. Overal weer veel verliezen op het hok. Ook bij ons zag het er slecht uit. Onze tweede duif hebben we van de aankomst antenne moeten afpakken. Kon helemaal niks meer, en was dood op. Heb deze moeten helpen om te kunnen drinken en in zijn bak gezet.Hij kiepte bijna om en na 10 minuten was hij weer te been. Hij was zeike nat, het was net als hij uit een emmer water was gekomen. Daarna is er geen in de avond meer naar huis gekomen. Vanmorgen was er nog 1 terug, en dan zijn er nu nog 2 goede jaarlingen achter met 1e prijs en 1x maar gemist. Een van deze 2 stond zelfs als asduif op het Samenspel van alle vluchten.

De programma vluchten horen op voor ons, en kunnen hier niet meer aan deelnemen. Een kleine liefhbber met weinig duiven is zeer kwetsbaar, en zeker als je de beste jaarlingen verspeeld! De verantwoordelijke die dit te weeg hebben gebracht hebben niks geleerd afgelopen 3 weken. Dit had nooit mogen gebeuren voor een 2e keer.

Update: De beste jaarling is vanmiddag terug gekomen door de regen en onweer om 16:00 uur. Nadat hij wel nat was, zag hij er goed uit. Dus nu nog 1 achter.